poniedziałek, 5 października 2009

Pasta szpinakowa z mascarpone






Danie to jest bardzo smaczne, sycące i niezwykle szybkie w przygotowaniu, co w ciągu tygodnia, kiedy wszyscy jesteśmy zabiegani, jest nie bez znaczenia. Ja osobiście należę do wielbicieli sera mascarpone, pod każdą postacią, więc postanowiłam przyjemnie rozpocząć kolejny tydzień i wymyśliłam taki oto przepis :)

SKŁADNIKI:
1 OPAKOWANIE ŚWIEŻEGO SZPINAKU
1 SEREK MASCARPONE
1 ZĄBEK CZOSNKU
MAKARON
SÓL, PIEPRZ
OLIWA

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić opłukany wcześniej szpinak ( aby piasek w trakcie jedzenia nie chrzęścił między zębami ;) ) i podsmażyć. Dodać pokrojony w plasterki czosnek i jeszcze chwilkę podsmażyć. Następnie dorzucić serek, wymieszać dokładnie, doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Gotowe! 



5 komentarzy:

  1. ciekawa jestem czy z tofu zmielonym z ze śmietaną sojową, by wyszło, bo zrobiłabym dla P., by się chłopak zajarał :)może w przyszłym miesiącu będzie nas stać na taki luksus :P

    OdpowiedzUsuń
  2. spróbuj :) chociaż ja myślę, że smak mascarpone nie da się niczym zastąpić ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. apetycznie wygląda, a tak po za tematem to co to za fioletowy piekny kwiat kwiat znajdujacy sie na pierwszym planie ??
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda apetycznie i jest apetyczne :) a ten kwiat to czosnek ozdobny :) pzdr!

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)