Zbliżają się Święta. Jako weganka będę musiała powoli pomyśleć, co pojawi się na wigilijnym stole w moim rodzinnym domu w tym roku. Nie chce mi się powtarzać dań, które robiłam rok temu, nie dlatego, że były niedobre, ale dlatego,że chcę wykorzystać święta, abym zarówno ja, jak i moi najbliżsi mogli zasmakować czegoś nowego. W tym roku, być może pojawią się takie oto pieczarki! Może i Wy się na nie skusicie!
Składniki:
- 1/2 kg małych pieczarek
- 50 ml oleju
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki brązowego cukru
- łyżka wody
- 50 ml octu balsamicznego
- sól i pieprz do smaku
Opcjonalnie możemy posypać je natką pietruszki.
takie pieczareczki...
OdpowiedzUsuńślinka mi już cieknie, och!
nie znam smaku pieczarek w takiej wersji. ale myślę, że ten świąteczny czas musi byc dla Ciebie nie tylko pracowity, ale i twórczy, przyjemny taki.
OdpowiedzUsuńWyglądają wspaniale. Muszę wypróbować bo bardzo lubię pieczarki.
OdpowiedzUsuńdo tej pory próbowałam tylko takich z chilli, smażonych na oliwie...
OdpowiedzUsuńa dodatek octu balsamicznego i cukru brzmi ciekawie :)