Składniki:
- 2 garści małych ziemniaków
- pół puszki krojonych pomidorów
- 1 łyżka oleju
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka ziaren gorczycy
- 1 łyżeczka zmielonej kolendry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka kminu
- 1 łyżeczka chilli
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Przekrój ziemniaki na pół i ugotuj, aż będą miękkie. Na patelni rozgrzej olej z przyprawami. Trzymaj na średnim ogniu do czasu, aż przyprawy zaczną "podskakiwać". Następnie dodaj cebulę i smaż do miękkości. Gdy cebula będzie miękka dodaj pół puszki pomidorów i małą szklankę wody. Teoretycznie ziemniaki powinny być już gotowe,wiec odcedzamy je i mieszamy z sosem. Wszystko razem podgrzewamy na małym lub średnim ogniu do czasu, aż sos trochę wyparuje i oblepi ziemniaki.
* przepis pochodzi z bloga: The gluttonous vegan
* przepis pochodzi z bloga: The gluttonous vegan
Bardzo ciekawa odmiana od zwykłych ziemniaków :)
OdpowiedzUsuńI bardzo smaczna!
OdpowiedzUsuń