Składniki:
- 125 g masła
- 125 g cukru
- 2 jajka średniej wielkości lekko ubite
- szczypta aromatu z owocu dzikiej róży
- 125 g mąki pszennej
- 75 g posiekanej białej czekolady
- łyżka mleka
- szczypta soli
- łyżeczka proszku do pieczenia
Piekarnik nastaw na 190 st. C. Zmiksuj masło z cukrem, aż do uzyskania lekkiej i puszystej masy. Dodaj ubite lekko jajka, aromat z róży i wymieszaj. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski i dodaj do masy. Dorzuć czekoladę w kawałkach. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj trochę mleka. Nałóż łyżką masę do papilotek do 2/3 wysokości. Piecz 12-20 minut, aż będą złotobrązowe.
* Przepis pochodzi z "Dekoracja ciast" nr 1
**Babeczki na zdjęciach przyozdobione dodatkowo kremem maślanym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)