Przepis ten mam od pewnej dziewczyny z Maroko. Nie wiem niestety, czy jest to danie z tamtego rejonu, czy nie. Niemniej pasta ta jest pyszna. Jeśli ktoś preferuje ostro-słodkie smaki, to polecam!
składniki:
1-2 piersi z kurczaka
pół puszki mleczka kokosowego (ok. 125 ml)
500 ml pasty z pomodorów lub puszka pomidorów
pęczek szczypiorku
sos chili do smaku
sól, pieprz
oliwa
Na oliwie podsmazyć pokrojone w kostkę, osolone i popieprzone piersi kurczaka. Dodać pastę z pomidorów i gotować około 5 minut. Dodać mleczko kokosowe i posiekany szczypior, wymieszać. Doprawić do smaku sosem chili.
dziś nabyłyśmy z Agatą dużo kotletów sojowych na promocji, wiec może przerobimy twój przepis na wersję wege :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
świetne połączenie smaków !
OdpowiedzUsuńMaddy, przerabiaj, przerabiaj, na pewno wyjdzie pyszne :)
OdpowiedzUsuńDorota, spróbuj, bo ta potrawa jest niesamowicie pyszna i szybka w przygotowaniu.