piątek, 10 grudnia 2010

Muffinki cytrynowo-migdałowe




Składniki:
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1,5 szkl. mąki
  • mała paczka proszku do pieczenia
  • 4 kopiaste łyzki zmielonych migdałów
  • skórka starta z połowy cytryny
  • garść groszku czekoladowego

Wymieszać mleko, olej i cukier. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Wsypać mielone migdały i skórkę cytrynową i wymieszać. Na koniec wrzucić czekoladę i delikatnie połączyć z pozostałymi składnikami. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do suchego patyczka.





Przy okazji przypominam o zmarzniętych ptakach czekających za naszymi oknami i o tym, jak łatwo można przygotować dla nich coś pysznego!

4 komentarze:

  1. Wyglądają smakowicie! jeszcze takich nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakie smakowite:)
    a unie megapomaranczowe muffikni, wiec moze zrobimy mala wymiane:)

    OdpowiedzUsuń
  3. możemy się wymienić pół na pół :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ciekawe to połączenie cytryny z migdałami :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)