czwartek, 5 maja 2011

Kokosowe roladki z kurczaka




Przepis z "Kuchnia Marty. Kolory smaków" Marty Gessler

Świetna i szybka w przygotowaniu przystawka.

składniki:
  • 4 połówki piersi kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 6 łyżek wiórków kokosowych
  • oliwa do natłuszczenia blachy

Mięso delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wylać na płaski talerz. Do drugiego naczynia wsypać wiórki. Mięso obtaczać najpierw w jajku, a potem w wiórkach. Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Piec 15-20 minut w temp. 200 st. C. Ostudzić. Kroić w plasterki grubości 2-3 cm.

3 komentarze:

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)