Przepis z "Kuchnia Marty. Kolory smaków" Marty Gessler
Świetna i szybka w przygotowaniu przystawka.
składniki:
- 4 połówki piersi kurczaka
- sól
- pieprz
- 2 jajka
- 6 łyżek wiórków kokosowych
- oliwa do natłuszczenia blachy
Mięso delikatnie rozbić, przyprawić solą i pieprzem. Jajka roztrzepać, wylać na płaski talerz. Do drugiego naczynia wsypać wiórki. Mięso obtaczać najpierw w jajku, a potem w wiórkach. Zwinąć roladkę, spiąć wykałaczką. Ułożyć na lekko natłuszczonej blaszce. Piec 15-20 minut w temp. 200 st. C. Ostudzić. Kroić w plasterki grubości 2-3 cm.
intrygująco i wakacyjnie! :)
OdpowiedzUsuńTo naprawdę lekka i smaczna przystawka, więc szczerze polecam!
OdpowiedzUsuńinteresujące ;]
OdpowiedzUsuń