talerz lokalnych wędlin |
Obiecałam, że oprowadzę Was po Emilia Romagna także kulinarnie. Tak więc dziś prezentuję kilka zdjęć zrobionych przez mojego męża podczas pobytu we Włoszech. Są to jego pierwsze fotki kulinarne, więc wybaczcie niedoskonałość :) Wszystkie robione w lokalnych trattoriach w Piacenzie i Parmie, do których trafiał dzięki znajomemu Włochowi.
makaron z ricottą i pomidorkami koktajlowymi |
smażone kiełbaski wieprzowe |
risotto ze szparagami |
tortellini ze szpinakiem |
cielęcina w sosie majonezowo-tuńczykowym z kaparami i anchois |
wejście do lokalnej trattorii, tylko dla wtajemniczonych |
a na deser lody tiramisu :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)