Nie wiem jak Was, ale mnie chyba dopadło ostatnio jakieś przesilenie. Za oknem właściwie cały czas ciemno, a ja błąkam się po domu senna i rozbita. Ratuje mnie tylko kawa i czekolada...
- 2 szklanki mleka
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- kawałek kory cynamonu
- 1 ziarenko czarnego pieprzu
Do rondelka wlej mleko i powoli podgrzewaj. W tym czasie posiekaj czekoladę, wrzuć ja do mleka. Zagotuj, zmniejsz ogień, dodaj cynamon i pieprz. Podgrzewaj, często mieszając, ok. 15-20 minut - aż czekolada zgęstnieje. Pycha!
Przepis pochodzi z Filipinki sprzed kilkunastu lat :)
rozkoszuję się ostatnio coraz częściej gorącą czekoladą..
OdpowiedzUsuńJa nie za często, bo te kalorie! Ale jak już potrzebuję poprawić sobie nastój, to robię :)
OdpowiedzUsuń