Mam dziś dla Was pyszny, delikatny i prosty w wykonaniu deser. Sernik na zimno w wersji mini. Do jego przygotowania wykorzystałam silikonowe foremki do muffinków, dzięki czemu powstało 12 gotowych mini-deserków.
Składniki:
- 1 galaretka truskawkowa (lub inna dowolna)
- 250 g serka mascarpone
Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Przestudzić. Do każdej foremki wlać 2 łyżki galaretki i wstawić do lodówki. Do pozostałej galaretki dodać mascarpone i dokładnie wymieszać (można mikserem). Gdy galaretka w foremkach zastygnie, wlać do nich masę serową i wstawić do lodówki. Poczekać, aż stężeje. Przekładać na talerzyki do góry dnem i podawać!
Wyglądają wspaniale!
OdpowiedzUsuńach! takie małe, lekkie i wesoło różowe.
OdpowiedzUsuńwidać, że wakacje już są z nami.
Świetne i to z mascarpone,super:)
OdpowiedzUsuńMmm.. mascaropne <3 muszą byc obłędnie kremowe!
OdpowiedzUsuń