sobota, 30 czerwca 2012

Serniczki na zimno z mascarpone


Mam dziś dla Was pyszny, delikatny i prosty w wykonaniu deser. Sernik na zimno w wersji mini. Do jego przygotowania wykorzystałam silikonowe foremki do muffinków, dzięki czemu powstało 12 gotowych mini-deserków.

Składniki:
  • 1 galaretka truskawkowa (lub inna dowolna)
  • 250 g serka mascarpone

Galaretkę przygotować według instrukcji na opakowaniu. Przestudzić. Do każdej foremki wlać 2 łyżki galaretki i wstawić do lodówki. Do pozostałej galaretki dodać mascarpone i dokładnie wymieszać (można mikserem). Gdy galaretka w foremkach zastygnie, wlać do nich masę serową i wstawić do lodówki. Poczekać, aż stężeje. Przekładać na talerzyki do góry dnem i podawać!


4 komentarze:

  1. Wyglądają wspaniale!

    OdpowiedzUsuń
  2. ach! takie małe, lekkie i wesoło różowe.
    widać, że wakacje już są z nami.

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetne i to z mascarpone,super:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmm.. mascaropne <3 muszą byc obłędnie kremowe!

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)