Pyszne! Spróbujcie koniecznie :)
Składniki:
- kawałek świeżego imbiru
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- 1/2 łyżeczki kuminu
- 1/2 cebuli
- laska cynamonu
- liść laurowy
- opakowanie pieczarek (1/2 kg)
- garść pestek słonecznika
- garść rodzynek
- garść świeżego szpinaku
- jogurt grecki
- olej
Imbir, czosnek i cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić imbir, czosnek, kurkumę, kumin i cebulę i chwilę podsmażyć na niewielkim ogniu. Dodać laskę cynamonu i liść laurowy, przykryć i chwilę smażyć, aby smaki przeszły.
Dodać pieczarki, wymieszać i smażyć około 10-15 minut. Dorzucić słonecznik i rodzynki, po chwili także szpinak. Smażyć jeszcze około dwóch minut. Podawać z kleksem jogurtu greckiego.
Inspiracja z programu tv Nigela Slatera. Przepis trochę zmodyfikowany.
Ostatnio często pojawia się u mnie curry. Z pieczarkami wygląda interesująco :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się to curry z pieczarkami w roli głównej;)
OdpowiedzUsuńSpróbujcie, bo jest pyszne!
OdpowiedzUsuń