Rozgrzewająca i pożywna zupa na nadchodzący zimny sezon.
Składniki:
- 2 puszki cieciorki
- 2 łodygi selera naciowego
- 1,7 l bulionu warzywnego
- puszka pokrojonych na kawałki pomidorów
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- 200 g świeżego szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- 4 cm korzenia imbiru
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 łyżeczka kolendry
- sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oliwy
- opcjonalnie: gęsty jogurt
Przepis pochodzi z październikowego Zwierciadła. Troszkę go zmodyfikowałam.
Zupa wygląda obłędnie, uwielbiam cieciorkę i szpinak :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
O spokooo! Nawet gesty jogurt się znajdzie tym razem :)
OdpowiedzUsuńDzięki! Ja też jestem wielbicielką tych dwóch warzyw :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńSpróbuj Maddy! Warto :) Wiozę Ci książkę z ortopedii! I mąkę z cieciorki ;)
OdpowiedzUsuń