czwartek, 8 października 2009

POMARAŃCZOWE MUFFINY Z BAKALIAMI




  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 0,5 szklanki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka sojowego naturalnego
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • kilka kropel aromatu pomarańczowego
  • mała paczuszka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki rozdrobnionych włoskich orzechów
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • opcjonalnie 4 kostki rozdrobnionej gorzkiej czekolady

W misce wymieszać drewnianą łyżka olej, mleko, aromat i cukier. Następnie stopniowo dosypywać mąki, proszek, a na końcu bakalie. Po dodaniu czekolady ciasto mieszać bardzo delikatnie. Przygotować formę na 12 muffinów. Piec w temp. 200st.C przez około 20 minut.




6 komentarzy:

  1. Fajne te muffinki!
    Ja też jestem jedną z czterech sióstr! Wszystkie dobrze gotują, może je namówię do blogowania :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak tak na nie patrze, ale piekarnik rodziców naprawdę wydaje na świat najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Piekłam już w wielu piekarnikach, ale kurcze idealne wychodzą u rodziców.

    OdpowiedzUsuń
  3. a jak piekłyśmy ostatnio u mnie, to tak chwaliłaś mój piekarnik :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)