I znów malinowo... A do tego bardzo kokosowo i wegańsko.
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki
- 1 szkl. mleka kokosowego
- 2 łyzki mąki ziemniaczanej
- 0,5 szkl. cukru
- 0,5 szkl. oleju
- 75 g wiórków kokosowych
- mała paczka proszku do pieczenia
- 36 malin
W misce wymieszać olej, mleko kokosowe i cukier. Dodać mąki, proszek do pieczenia i wiórki. Wymieszać. Przełozyć ciasto do foremek. Na kazdej babeczce ułozyć 3 maliny i lekko je docisnąć. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C około 15 minut. Smacznego!
malinowo i muffinkowo czyli dla mnie bomba :)
OdpowiedzUsuńale pyszności!
OdpowiedzUsuńsliczne muffinki:) chetnie bym taka zjadla:)
OdpowiedzUsuńvegan mniam mniam! <3 Moim nowym postanowieniem jest cieszyc sie drobiazgami np. koszyczkiem malin. Chyba nie docenialam pewnych chwil w swoim zyciu. :( a teraz... Jeszcze niedawno mialam wielka potrzebe i ochote dopieszczac wszystkich slodkimi wypiekami. Obecnie chcialabym, zeby ktos zrobil to dla mnie. chcialabym zeby ktos sprawil, ze rozplyne z radosci. Nie wiem, ostatnio cokolwiek nie robie i tak jestem smutna. moze wir nauki sprawi, ze zapomne o calym swiecie.
OdpowiedzUsuńtak, wegańskie, specjalnie do kawy u rodziców :)
OdpowiedzUsuńMogę upec specjalnie dla Ciebie, jak mnie odwiedzisz, to się moze rozpłyniesz z radości ;)
Chętnie bym wpadła w wir zajęć na medycznej, ale teraz człowiek po drugiej stronie biurka już siedzi. Lepsze to, niż nic. Jakby nie było, cały czas w zajęciach się uczestniczy ;)
Maliny i kokos - bardzo smaczne połączenie, pycha! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają wspaniale :)
OdpowiedzUsuńmaliny zastąpiłam jagodami i jestem zachwycona, przepis już na zawsze zagości w mojej kuchni, dziękuję
OdpowiedzUsuńCieszę się, że zasmakowało :) Pozdrawiam!
UsuńMam pytanie o mleko kokosowe. Czy masz na myśli to z puszki, gęste i kremowe czy z kartonika - zwykle mleko o smaku kokosowym. Pytam ze względu na gęstość bo to ma zapewne kluczowe znaczenie, żeby ciasto było dobre.
OdpowiedzUsuńZ puszki :) Pozdrawiam!
Usuń