Kuchnia wegańska może być niezwykle bogata i różnorodna. Może dostarczyć nam wszystkich niezbędnych substancji odżywczych. Trzeba tylko gotować " z głową", nauczyć się łączyć składniki tak, aby dostarczyć swojemu organizmowi wszystkiego czego potrzebuje. Roślinne pokarmy cieszą oczy i rozpieszczają podniebienie. Mogą dostarczyć nam niezapomnianych wrażeń smakowych i zabrać w daleką i pełną przygód kulinarną podróż.
To proste danie, powstało na zasadzie " to co ja właściwie mam w lodówce i szafkach?" i wyszło bardzo smakowicie.
Składniki:
Makaron zanurzamy na 3 min. we wrzątku wg opisu na opakowaniu. Na talerzu układamy makaron, na środek warzywno-sojowy farsz. Posypujemy obficie natką.
Pycha!
To proste danie, powstało na zasadzie " to co ja właściwie mam w lodówce i szafkach?" i wyszło bardzo smakowicie.
Składniki:
- 250 g pasków sojowych, które namaczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
- 1 strąk czerwonej papryki
- jedna cukinia
- około 25-30 małych pieczarek
- 1/2 cebuli
- kawałek pora
- sól, pieprz, garam masala, curry, ostra i słodka papryka, kurkuma, czosnek granulowany.
- 250 g makaronu z fasoli mung, czyli tzw. sojowego
- oliwa do smażenia
- natka pietruszki
Makaron zanurzamy na 3 min. we wrzątku wg opisu na opakowaniu. Na talerzu układamy makaron, na środek warzywno-sojowy farsz. Posypujemy obficie natką.
Pycha!
Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuń