Przepis ten wymyśliłam sama. Jest to szybki i smaczny sposób na rybny obiad. Przygotowuje się je podobnie jak tradycyjne "mielone".
Potrzeba:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, trochę bułki tartej, garść posiekanego szczypiorku, garść posiekanej pietruszki lub koperku lub innych świeżych ziół, sól, pieprz, olej do smażenia
Wszystkie składniki wymieszać w misce. Formować kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano.
Ciekawa alternatywa dla klasycznych 'mielonych' za którymi nie przepadam.
OdpowiedzUsuńNa pewno spróbuję, coś mi mówi, że tuńczyk będzie lepszy od zwykłego mięsa ;)
Spróbuj koniecznie :) Ekspresowe i pyszne!
OdpowiedzUsuńpomyślałam o tych samych słowach co kostka. nie przepadam za zwyczajnymi mielonymi, rzadko je jadam. ale rybne to co innego
OdpowiedzUsuńależ one muszą być smakowite!
OdpowiedzUsuń