środa, 26 maja 2010

kotlety z tuńczyka




Przepis ten wymyśliłam sama. Jest to szybki i smaczny sposób na rybny obiad. Przygotowuje się je podobnie jak tradycyjne "mielone".
Potrzeba:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 jajko, trochę bułki tartej, garść posiekanego szczypiorku, garść posiekanej pietruszki lub koperku lub innych świeżych ziół, sól, pieprz, olej do smażenia
Wszystkie składniki wymieszać w misce. Formować kotlety. Smażyć z obu stron na rumiano.

4 komentarze:

  1. Ciekawa alternatywa dla klasycznych 'mielonych' za którymi nie przepadam.
    Na pewno spróbuję, coś mi mówi, że tuńczyk będzie lepszy od zwykłego mięsa ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Spróbuj koniecznie :) Ekspresowe i pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  3. pomyślałam o tych samych słowach co kostka. nie przepadam za zwyczajnymi mielonymi, rzadko je jadam. ale rybne to co innego

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)