wtorek, 2 listopada 2010

Rybne klopsiki




składniki:
  • 500 g filetów z morszczuka
  • 1 jajko
  • łyzka posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta

Filety z morszczuka mielimy w maszynce do mięsa lub miazdzymy blenderem. Do rybnej masy dodajemy jajko, koper, sól i pieprz. Następnie dosypujemy bułkę tartą i wyrabiamy, by uzyskać jednolite, nie klejące się do rąk ciasto. Formujemy kotlety. Smazymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

3 komentarze:

  1. jedne z pyszniejszych kotlecików :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o tak! uwielbiam taką wersję podania ryby :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)