Dziś propozycja na zdrowe i kolorowe śniadanie. Pasta na kanapki. Zapraszam do stołu!
- 200 g miękkiego białego twarogu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki kaparów
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Ser rozcieramy z jogurtem, dodajemy posiekane rzodkiewki i odcedzone z zalewy kapary. Wrzucamy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Często robię twarożek ze szczypiorkiem, ale nigdy bym nie wpadła na pomysł żeby dodać kapary. Mąż je tylko twarożek Pilos z Lidla więc muszę udać się najpierw po zakupy, pozdrawiam
OdpowiedzUsuńHaha, ale wybredny! Polecam dodanie kaparów, fajnie urozmaica smak zwykłego twarożku. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń