sobota, 21 kwietnia 2012

Twarożek z kaparami




Dziś propozycja na zdrowe i kolorowe śniadanie. Pasta na kanapki. Zapraszam do stołu!











  • 200 g miękkiego białego twarogu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 4 rzodkiewki
  •  2 łyżki kaparów
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz


Ser rozcieramy z jogurtem, dodajemy posiekane rzodkiewki i odcedzone z zalewy kapary. Wrzucamy posiekany szczypiorek, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.







2 komentarze:

  1. Często robię twarożek ze szczypiorkiem, ale nigdy bym nie wpadła na pomysł żeby dodać kapary. Mąż je tylko twarożek Pilos z Lidla więc muszę udać się najpierw po zakupy, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Haha, ale wybredny! Polecam dodanie kaparów, fajnie urozmaica smak zwykłego twarożku. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)