czwartek, 24 listopada 2011

Tartaletki z gorgonzolą






Kolejna wariacja na temat ciasta francuskiego i wytrawnych dodatków do niego. Tym razem pomidory z puszki już pokrojone w kostkę, posolone i popieprzone i na to kawałek gorgonzoli. Żadnych przypraw więcej, bo ser ten ma wystarczająco wyrazisty smak. Tym razem beż żadnych proporcji i wymieniania składników. Każdy użyje tyle, ile potrzebuje :)
Przystawka na imprezę? Zakąska do piwa? Kolacja inaczej? Wszędzie będzie pasowało. I smakowało też.




2 komentarze:

  1. super przepis, mam zamiar zrobic;) tylko ile takie cudo trzeba piec ? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Trudno podać mi tak dokładnie, bo to zależy od piekarnika. U mnie zajmuje to zwykle do 10 minut przy temperaturze 220 st. C. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Komentarze anonimowe i złośliwe będą usuwane. Jeśli chcesz coś napisać, proszę podpisz się :)